Finala Europe League si corrida spaniolilor

8 05 2012

Oprescu nu s-a lasat pana nu a construit National Arena. Un proiect ce ne-a adus direct in finala Europe League….. Evident altfel nu puteam intrucat fotbalul romanesc se ocupa cu dosarul valiza sau cu masini mai mult sau mai putin furate.

Dar atunci cand noi, bucurestenii iesim in oras ne confruntam cu o serie de probleme. Sa presupunem ca dorim sa mergem din Pipera undeva in centrul vechi. Din start avem de ales intre masina proprie si taxi. Pentru a complica lucrurile ne decidem la taxi. Iesim in strada si spre bucuria noastra vedem un taxi liber inscriptionat frumos cu numele unei companii…..spunem : in centrul vechi. Omul da drumul la aparat si plecam. Pe drum o haita de caini musca nevrotic din cauciucuri, dar mergem mai departe. La primul semafor un om cu ten bronzat ne zambeste si vrea sa ne vanda centuri false si incarcatoare auto. Plecam de la semafor. La al doilea semafor alti baieti arunca dintr-o sticla cu o zeama murdara peste parbrizul unui nefericit sa ii spele parbrizul. Soferul injura, arata semne Internationale cu trimitere la origine si baiatul pleaca. Mai vad langa bordura pe unul care trage aer dintr-o punga. Ajung la destinatie si taximetristul imi spune ca am de plata 48 RON. Ii spun ca e prea mult, ca e imposibil, dar imi arata o bata de baseball sub scaun. Scrasnesc din dinti, platesc, notez numarul masinii sa reclam la Politie.

Cum cobor o tanti cu o chestie ce semana cu un bebelus in brate vine la mine sa ii dau bani…..ii spun ca tocmai m-a lasat taxiul fara bani dar nu scap de tipa pana nu ii dau un leu.

Decid sa merg mai departe, dar greseala, ma impiedic de un cablu de fibra optica agatata de un stalp, o ramasita uitata de autoritati cand s-au trecut cablurile la NetCity.

In sfarsit ajung in centrul vechi la o terasa. Plin de spanioli ca doar e marea finala. Cer o cafea…. In timp ce o savurez ma uit in jur si vad destul de multa agitatie, insa si destul de multa murdarie.

Dupa ce platesc consumatia la pret dublu fata de o seara inainte plec sa ma plimb pe strazile laturalnice din centrul vechi. Trag din tigara si savurez linistea, insa nu pentru mult timp. Vreo 5 caini imi dau tarcoale si ma maraie. Pana la urma ma apuca de pantaloni, dar scap de ei pana la urma.

Ma gandesc la faptul ca daca eram spaniol faceam fata haitei, doar eram obisnuit cu coridele si faceam OLE cainilor.

Acesta este un scenariu, autoritatile trebuie sa faca totul pentru ca asa ceva sa nu se intample.

In cadrul Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii am facut un studiu care speram sa fie util.
studiu FPTS click ici

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: